Adm

 

 

Oldonyowas Secondary School.

 

 

 

Oldonyowas er ganske vist en landsby langt ude på landet i Tanzania i hjertet af Afrika. Men det bør ikke være en forhindring for, at landsbyens unge får sig den elementære skolegang, som kan danne grundlag for deres ønsker om en uddannelse og dermed et godt liv.

 

Det er den fælles visionære tanke, som ligger bag etableringen af Oldonyowas Secondary School. Landsbyrådet i Oldonyowas og landsbyens indbyggere tog selv i 2016 initiativet til at etablere skolen, og siden har såvel Landbyrådet som indbyggerne gjort en kæmpestor indsats for at gøre visionen til virkelighed.

 

Med hjælp fra flere nationale som internationale donorer, er det lykkedes at etablerer skolen, som endnu er under opbygning men allerede har elever. I alt 156 unge fordelt på 60 drenge og 97 piger fra 13 til 16 år, det kan svinge lidt, samt 11 lærere.

Skolens administrationsbygning, 6 klasseværelser, kemi/fysik laboratorium, lærerboliger og toiletbygninger står der allerede. Sovesale for piger er for tiden under opførelse.

På længere sigt skal skolen være en kostskole for både drenge og piger, så både unge fra landsbyen og fra det store opland kan få en grundig og kvalificeret undervisning i, efter tanzanianske forhold, moderne faciliteter. Indtil nu er det lykkedes.

Landsbyen har selv finansieret to klasseværelser, hvilket viser den fælles vilje til at udvikle landsbyens børn og unge.

Tanzania National Parks, statslige finansieringskilder og andre lokale donorer har velvilligt støttet projektet.

Klik her for at se udviklingsplanen->  Priority Report for Oldonyowas Secondary School 

 

1
1
1
2
2
2
3
3
3
4
4
4
5
5
5
6
6
6
7
7
7
8
8
8
9
9
9